LinkMic - 共融四格

什麼是LinkMic?

LinkMic是本室之原創漫畫,於不同的多媒體平台發布,各動物角色均有不同特殊學習需要(SEN)的性格特徵,目的是透過他們的生活點滴,讓更多人了解不同類型的SEN學生,同時宣揚並推廣共融精神。

LinkMic -  《阿積的暑假日常(一至五)》

linkMic_2017_summer011

~阿積的暑假日常:星期一~ 大家都睇咗阿Bob同小白喺暑假有咩做,咁阿積呢? 原來阿積去咗踩單車🚴🏼 佢踩得好快,嚇到側邊嘅人都要左閃右避😅 大家玩得開心之餘,都記住要注意安全呀!

linkMic_2017_summer012

~阿積的暑假日常:星期二~ 喺酷熱天氣警告之下,有咩會好得過去游水呢🏊🏼 活潑好動嘅阿積當然都去咗游泳啦!佢轉眼就已經游咗3、4個塘,真係好快呀!話唔埋阿積可以成為香港下一位「飛魚」泳手,為港爭光😆

linkMic_2017_summer013

~阿積的暑假日常:星期三~ 做完兩日運動,阿積今日就請咗阿Bob同小白去到佢屋企玩。 阿積玩得好開心,之不過,佢好似有啲嘢唔記得咗做🤔

linkMic_2017_summer015

~阿積的暑假日常:星期五~ 阿積玩咗咁多日條時候要做功課啦~ 阿積媽媽終於出手!佢要阿積做晒啲功課先可以出去玩😭 咁多功課,咁咪到開學都唔洗出去!?

linkMic_2017_summer014

~阿積的暑假日常:星期四~ 放暑假點可以缺少遊戲機呢~ 阿積平時要返學,放咗學仲要上補底班,而家有時間仲唔玩盡佢!😏 不過阿積,你後面嗰四棟功課好似......😅