LinkMic - 共融四格

什麼是LinkMic?

LinkMic是本室之原創漫畫,於不同的多媒體平台發布,各動物角色均有不同特殊學習需要(SEN)的性格特徵,目的是透過他們的生活點滴,讓更多人了解不同類型的SEN學生,同時宣揚並推廣共融精神。

LinkMic -  《阿Bob的暑假日常(一至五)》

​Click入圖望下!

linkMic_2017_summer001

阿Bob的暑假日常:星期一 終於放暑假lu~ 好yeah有得去玩……咪住!未得,阿Bob要做晒啲功課先有得畫畫😭 暑期作業無間做,仲有咁多,幾時先做得晒?

linkMic_2017_summer002

阿Bob的暑假日常:星期二 雖然已經開始放暑假,但阿Bob同佢嘅朋友都要返學校參加補底班~點解呀?放假仲要返去.....悶到阿Bob就快瞓著 zzzz

linkMic_2017_summer003

阿Bob的暑假日常:星期三 尋日先返完學校參加補底班嘅阿Bob,今日就俾媽媽拉咗去作文班。阿Bob好沮喪,因為要佢寫咁多字。佢對住張空白嘅原稿紙,乜都諗唔到😥

linkMic_2017_summer004

阿Bob的暑假日常:星期四 媽咪要阿Bob做晒啲暑期作業先可以畫畫,之不過,阿Bob去到夜晚都未做晒......點解放假仲多功課過平時,唔係應該去玩吓嘅咩?

linkMic_2017_summer005

阿Bob的暑假日常:星期五 阿Bob今日終於可以畫畫啦😍由於佢太興奮,佢畫足成日無停過